Wielertoeristen WTC De Zwaantjes

We fietsen op zondagmorgen van begin maart tot einde oktober

A groep: rijdt steeds hetzelfde parcours naar Scherpenheuvel en terug, gemiddeld 35 km/u, afstanden van 80 tot 150 km, vertrek tussen 7 en 9 uur

B groep: 35 verschillende ritten, afstanden van 50 tot 90 km, gemiddeld 28 km/u, vertrek tussen 7.30 u en 9 uur

C groep: 35 verschillende ritten, afstanden van 40 tot 75 km, gemiddeld 23 km/u, vertrek tussen 8 en 9 uur

D groep rijdt met gewone fietsen: 35 verschillende ritten, afstanden tot 25 tot 35 km, gemiddeld 14 km/u, vertrek om 9 uur

KWB-leden krijgen een korting op het inschrijvingsgeld bij de wielerclub.

>>> website WTC De Zwaantjes <<<


Ook in 2017 is er weer een tweedaagse KOERS OP ROLLEN - georganiseerd door de KLJ

2013koersoprollen.jpg

Spannende finale 2-daagse koers op rollen te Wortel

Het afgelopen weekend was het weer zover. De parochiezaal van Wortel was weer omgetoverd tot een ware sporttempel waar 12 ploegen streden om de titel in de discipline koers op rollen. Op vrijdag 22 februari werd het startschot gegeven voor dit sportieve en amusante gebeuren. De premies vlogen al snel in het rond, waardoor de renners een versnelling hoger schakelden. Het bleef spannend tot zaterdag welke vier ploegen van de twaalf de finale zouden halen. Deze finale was uiterst spannend, maar uiteindelijk werd de strijd gestreden en haalden we de eindmeet met volgend klassement: op de vierde plaats 'Café in Holland', gevolgd door 'Gerto-fourage en Topslagerij Rudi Snels op een knappe derde plek, 'Keukens Van Lommel' greep net naast de titel, deze werd behaald door 'WTC De Zwaantjes - KWB Wortel'. Het was een leuke avond en de organisatie KLJ Wortel kijkt met veel plezier terug naar deze tweedaagse en dankt iedereen die er bij betrokken was. (J.T.)


VERSLAG van het jaarlijkse TEERFEEST - november 2012


 

WTC DE ZWAANTJES SLUITEN SEIZOEN AF.

Het officiële fietsseizoen werd naar jaarlijkse gewoonte afgesloten door WTC DE ZWAANTJES met een teerfeest op 11 nov. 2011.
Hier werden ook de trofeeën uitgereikt. De rittenwinnaar die 34 op 35 gereden ritten heeft is Alfons Geerts uit Merksplas.
Het gouden wiel - dit is de trofee voor het meest verdienstelijke lid - ging naar Marc Janssens uit Wortel. Marc zorgt er steeds voor dat de groep op zondagmorgen veilig kan fietsen en gaat elke rit reeds op zaterdag verkennen.
Na het maal hebben De Zwaantjes tot in de vroege uurtjes de benen uitgezwierd op de dansvloer en dat fietsen gezond is bewijst ons oudste lid Staf Van De Poel (81 jaar) die ook mee vierde en danste tot in die vroege uurtjes.
Ondertussen zijn wij al druk bezig met de voorbereiding van ons volgende seizoen en op de eerste plaats hebben wij op 08 jan 2012 onze veldtoertocht.
Dan kan je weer met de mountainbike de mooiste plekjes van Wortelkolonie en Castelré bekijken, je komt zelfs op plaatsen waar je anders niet mag fietsen.
Ondanks het feit dat het officiële seizoen gedaan is, wordt er door de Zwaantjes toch elke zondag nog gefietst. Wij hebben met de racefiets een vaste wintertoer die in groep gereden wordt, ook onze leden met de gewone fiets gaan op pad voor een kleine toer en natuurlijk wordt er gemoutainbiket. Dit alles om tijdens de winter onze spieren soepel te houden en te kunnen starten de eerste zondag van maart met ons nieuw officieel seizoen.
Verder informatie kan u zien op onze website ...
http://wtcdezwaantjes.be/  

 

DSCF2446_2_640x410.jpg